Fiber på Gräsö

Just nu pågår ett arbete med att få fiber byggt på Gräsö. Fiber är viktigt för Gräsös framtid; mobiltäckningen över än är på de flesta ställen mycket dålig och Telias koppartrådar håller på att avvecklas. Det kan låta dystopiskt, men utan fungerande internetförbindelse över hela Gräsö kommer ön inte kunna bli intressant att bo och leva på. Och flyttar folk från ön kommer servicen för fritidsboende bli betydligt sämre.

Kostnaden för att få fiber indraget till ditt hus, oavsett var på ön din fastighet ligger, är knappt 18.000 kronor. Att kostnaden är så låg beror på ett statligt bredbandsstöd per fastighet på drygt 42.000 kronor.

För att få statligt bidrag för utbyggnaden krävs att 650 fastigheter tackar ja. Det är långt fler än antal fastboende fastigheter. Det krävs att många fritidsboende tackar ja.

Men det är kort tid kvar att anmäla sig:

Tyvärr saknas fortfarande, per den 18 januari, 166 anmälningar för att fiber ska kunna bli verklighet. Samtidigt rinner tiden ut; den 31:a januari är sista anmälningsdagen. Om det inte kommit in tillräckligt många anmälningar innan dess kommer inte Gräsö att få fiber.

Vill du dra ditt strå till stacken för Gräsös framtid?
Tacka ja till att ansluta ditt hus till Gräsös fibernät. Gör det gärna direkt så du inte glömmer.

Du anmäler dig här:
http://www.roslagen.ip-only.se/formular

(har du tidigare intresseanmält dig på SKBs hemsida _måste_ du anmäla dig igen på adressen ovan)

Gräsö Skärgårdsråd har en bredbandsgrupp som kan berätta mer:
Matts Eriksson 070-2335984
Kristina Mattsson 073-0614721
Anders Olsson 070-6713067
Lars Olsson 070-5926468


ps. Gräsö.nu har inget med det här erbjudandet att göra. Vi tycker bara att det är så oerhört viktigt att Gräsö får bredband. För öns framtid.


Vidare till Gräsös Facebooksida
Vidare till Gräsö.nu